FOLLOW ME

Monday, March 7, 2011

TIDUR BERBANTALKAN LENGAN SUAMI

"FAKTA..............SERIUS..........."

 

Dari bancian ke atas 10 ribu pasngan yg bkahwin( sumber kajian MOHEMA) hnya kira2 45% shja isteri yg tdur bbntalkn lengan suami slps 3 thun bkahwin. Dan hanya tnggal 21.7% shja isteri yg msih tdur bbantalkn lengan suami slps 10 thun usia pkahwinan.


Tahukah kaum isteri/bkal isteri, bhwa hormon bau phero yg d rembes dr ktiak llki/suami blh mngaktifkn hormon wanita?isteri hgga mreka merasa damai dan tenang. Sebenarny hmpir 65% bau badan llki/suami dtg dari celahan ketiak dmna klenjar phero plg aktif.


Jadi para isteri/bkal isteri smua, ketepikn bntal2 anda, tdurla d atas lengan suami hgga k pagi, hmpirkn hdung d celahan ktiakny, tdk d nafikn anda akn peroleh pengalaman yg ckup rileks dn tenang, iany tnda bhwa bau phero suami anda sdg btndak blas dgn klenjar hormon anda. (pglman ini hnya prempuan shja yg tahu btapa asyik dn rileksny) ..
          
Dan dri kajian itu jga myatakn isteri yg tidur d atas lengan suami akn tdur lbh lena dn mcapai tahap 7 hgga 8 dlm tahap lena tdur.Dan pringatan utk llki/suami, jgnlah shave ketiak anda togel, biarkn sdikit atau trim skit sj bulu itu yg mrupakn ejen pyebar bau phero yg d senangi wanita. Mka para isteri2 smua, anda praktikkn tdur d atas lengan suami.

Sunday, March 6, 2011

HEART BEAT!!!

 

Heart Skips A Beat Lyrics by Lenka
Heart skips a beat my heart skips a beat
My heart is playing tricks on me
And it’s building bricks on me
I can’t break through
And I can’t face you
My world is turning slowly now
But it’s burning up somehow
I need some time
To know what’s right
‘Cause it’s only in the quiet that I feel some relief
I’m trying hard not to resist the joy
Don’t listen to me I’m being paranoid
I might try hard but it’s too hard to avoid
My heart skips a beat
My heart skips a beat
My heart is always first to know
And as the feeling grows
I can’t deny push those thoughts aside
My world is full of loveliness
But I focus on the stress
My heart says “Go” but my brain says “No”
And it’s only in the quiet that I hear myself breathe
My heart skips a beat
My heart skips a beat
Oh I know this time ’cause it’s physical
My blood has stopped and I am breathless as well
But I need a minute to convince myself
‘Cause it’s only in the quiet that I know what to feel

Friday, March 4, 2011

Wah, Tagging!


Kamu mau taw???

ni adalah first time aku ditag dan tag yang pertama aku akan jawab..

yala.. da kena tag soalan.. bg la respon jawapan kan.. ceh! pa2 pun thanx to (curi2 masa la sikit) syyuuiitts! ^^

tp mua minta say sorry dlu pat  Syai  sbb lmbt btul jawab bnda ni.. (bz ba... ) 

so,, mari sini ramai2 kita tengok apa yg ada di bawah2 ni.. hahah!
Dua soalan tentang blog


1. Nama blog anda & sebabnya
Nama blog sy dkn-ordinary. Kenapa?? bida ka?? x stylo ka?? haha! xpa2..
yg pntg xda sama ngan sesapa.. lagipun time tu baru2 buat blog,, 
so org cakap *NO IDEA* la kunun..(simple) 
sini menurut kamus dewan suka suki:-


dkn         = dg ku noratiqah (my name)
ordinary = simple la ba (xda idea )


2. Kategori blog anda
macam2 bole sumbat ni.. 
major pada tips n kongc info2, 
minor klu hal individual ni (privacy) 
x pndai mau elaborate (chewah! mcm la kena suru bt essay! )


Soalan rambang


1. Warna kesukaan anda
depends (nice to see)


2. Kenangan indah zaman kanak-kanak anda
banyak ow

3. Lagu kesukaan sepanjang zaman anda
Powerless by Nelly Furtado (x pernah bosan dgr lgu 2,, very inspired me!)


4. Lagu terakhir anda dengar
sukar ku ungkapkan,. 


5. Lagu kegemaran anda ketika bersenam/bertugas
yg penting happening!


6. Lagu yang akan anda dengar ketika hendak tidur
duina.. baca doa tidur saja..


7. Orang terakhir yang anda sms
xda kredit ^^


8. Percutian menarik yang pernah alami
yg bes2 sama family!


9. Makanan & minuman ?
halal & sedap! hehehe. (copy jwpn syai) hahah!


Favourite quote :
selak2 d kedai buku jumpa ni ayat:-
suffer from constipation of thoughts but diarrhoea of words!
haha! lucu (t'sindir diri sendiri)


Foto inspirasi :
hahah! suka suki ku.. ingin ku luahkan, aq rindu pada mereka!! 

(my meow2s... ) wa....! muchi2!!! 


*Ms Chaboo*



*Mr.JOJO*




















MADU DAN KISMIS

ANDA TAHU KAH TIDAK???






1) MADU
Madu adalah makanan yang sangat berkhasiat. Al-Quran mengiktirafkannya sebagai “shifa” iaitu penyembuh penyakit. Manisan madu digelar “Raja Ubat”, dapat menyembuh kebanyakkan penyakit. Ia adalah makanan untuk kesihatan keseluruhannya. Ia mengandungi pelbagai jenis vitamin, mineral, protein, antiseptik dan enzim yang meningkatkan ingatan dan kecerdasan mental individu. Madu juga mengandungi pelbagai zat galian yang penting seperti kalsium, sulfur, fosforus, zat besi, karbon, magnesium, potassium (kalium), kuprum, silika, klorin, mangganese dan belerang untuk memupuk tenaga dan kesihatan fizikal-mental. Rasullullah s.a.w bersabda, “Siapa ingin hafal, hendaklah ia minum manisan madu”. Madu didapati berkesan untuk merawati penyakit-penyakit mental di mana ia boleh menghindarkan kepenatan kerja otak seperti berfikir, membaca, merancang dan bermesyuarat.

CARA MINUM : 2 sudu teh pada waktu pagi dan malam.
PANTANG : Jangan makan tembikai semasa menggunakan madu dan menggunakan sudu besi.





2) KISMIS
Mengandungi zat besi yang amat diperlukan untuk membina darah bagi memastikan bekalan oksigen yang mencukupi untuk disalurkan ke otak. Kekurangan oksigen menyebabkan seseorang mudah mengantuk, pelupa, lembab dan mengalami kelemahan dalam berfikir.

CARA MAKAN :
i)Menghadap Kiblat
ii)Baca “Bismillah” dan selawat ke atas nabi (3 kali)
iii)Baca doa penerang hati
iv)Makan secara kemam seperti makan gula-gula.
v)Makan sebiji-biji sebanyak 21 biji setiap hari.

PANTANG : Tidak berkesan jika dikunyah seperti makan kacang.




*Mari sama2 kita amalkan*
There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...